Enkeltje Corleone

cover_corleone_nl

Enkeltje Corleone

Lebowski 2011

Oorspr. titel: Von Kamen nach Corleone
Vertaling: Marcel Misset
Bindwijze: Paperback
ISBN: 9789048808496
Pagina’s: 350
Status: Verwacht
Datum: Mei 2011
Prijs: € 19,90

Het verslag van de verontrustende reis die bestsellerauteur Petra Reski maakte naar haar grote liefde: italië, een land vol controverses.

Enkeltje Corleone is het verslag van een ‘bedevaart’ die schrijfster Petra Reski onderneemt van haar geboorteplaats Kamen (Ruhrgebied) naar Corleone op Sicilië. In haar studententijd legde ze dezelfde route af na het lezen van De Peetvader van Mario Puzo; het is het begin van een levenslange fascinatie met het land, haar bewoners en de maffia. Toen in een roestige Renault 4, nu in een gehuurde, witte Alfa Romeo Spider.

Onderweg mijmert de schrijfster in haar auto over het verleden; de weg die ze zelf in de afgelopen dertig jaar heeft afgelegd – van studente tot journaliste die schrijft over de maffia, eerst vanuit Italië, maar in de laatste jaren steeds vaker vanuit haar geboorteland, dat op wrede wijze werd geconfronteerd met de Europese expansie van de maffia toen bij een wraakactie in 2007 zes Italianen in koelen bloede werden vermoord in een pizzeria in Duisburg.

Een actie van de ’ndrangheta.

Zo legt de schrijfster onderweg een mozaïek vanbeschouwingen over de advocaten, officieren van justitie, maffiosi, slachtoffers, antimaffiastrijders, obers en politici en schetst zij het veranderende landschap na de Europese eenwording, de groeiende invloed van de Italiaanse maffia in Duitsland, maar ook in Nederland (verdachten van de moorden in Duisburg werden in 2009 in Amsterdam gearresteerd).

Nog altijd schiet de Europese wetgeving tekort om de maffia adequaat een halt toe te roepen. Witwaspraktijken in Duitsland en Nederland, drugshandel, wapensmokkel, verwevenheid met lokale criminelen en politici geschieden vaak ongezien.

arrow_right_lila Boek @ bol.com

trennlinie_grau

Biografie Petra Reski

De Duitse schrijfster en onderzoeksjournalist Petra Reski woont en werkt vanaf 1991 in Venetië. Zij is de auteur van de bestseller Maffia, die in Duitsland en Nederland alleen met zwartgemaakte passages kon verschijnen. Van  Maffia zijn alleen al in Nederland meer dan 10.000 exemplaren verkocht. Voor Maffia sprak Reski met spijtoptanten die onder bescherming van de politie staan en op geheime locaties zijn ondergebracht, ze bezocht de bruiloft van een beroemde maffia-advocaat, ontmoette de echtgenotes van voortvluchtige of gevangengenomen maffiosi, en priesters die maffialeden onderdak boden.

In Germania è stata eletta Miglior Giornalista del 2008 nella categoria“reporter” proprio a seguito della pubblicazione di questo libro. In Italia,per il suo impegno “al servizio dei grandi valori del giornalismo”, ha ricevuto a Nocera Inferiore il Premio Civitas 2009 da partedell’associazione ANDE, che premia donne che si sono distinte per il loro impegno nella lotta alla mafia e l’Amalfi Coast Media Award, il premiointernazionale del giornalismo. Il suo sito è www.petrareski.com

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert