Rita Atria een Siciliaanse rebel

cover_rita_atria_nl

Rita Atria, een Siciliaanse rebel

Lebowski (2009)

Het tragische gevecht van een zeventienjarig meisje tegen de maffia. ‘Rome 1992. Wat ik wil na mijn dood is een begrafenis in besloten kring, met enkel diegenen die me geholpen hebben met mijn strijd voor gerechtigheid. Mijn moeder mag zeker niet aanwezig zijn en mag me niet meer zien na mijn dood.’

Die hartverscheurende woorden schreef Rita Atria in haar dagboek. Op 5 november 1991 verscheen een jonge Siciliaanse voor de antimaffiamagistraat Paolo Borsellino, bezig met onderzoek naar de maffia, om de moord op haar vader en broer te wreken, beide leden van de cosa nostra. Zij overlegt haar dagboeken, die van onschatbare waarde zijn.

Deze moedige stap is uniek: een zeventienjarig meisje levert de gegevens die justitie zoekt. Haar leven staat vanaf dat moment echter onder constante bedreiging, de maffia wil haar vermoorden. Ook haar moeder steunt haar niet in deze stap: verstoten door haar moeder, haar vriend en het hele dorp waarin ze is opgegroeid, is Rita gedwongen Sicilië te verlaten. Een groot probleem is echter haar geloofwaardigheid: zij zal moeten toegeven dat haar vader ook een maffiabaas was, die mensen liet vermoorden.

Daarmee schendt zij de eer van de familie en verbreekt in feite alle banden.Ze duikt onder in Rome, waar Paolo Borsellino haar onder zijn vleugels neemt en haar steunt in haar strijd om gerechtigheid. Vanaf die dag zijn haar dagen geteld. Ze heeft niet langer dan negen maanden nog te leven. Vlak voor haar achttiende verjaardag pleegt Rita Atria zelfmoord.


Oorspr. titel:Rita Atria: Eine Frau gegen die Mafia
Vertaling: Marcel Misset
Bindwijze: Paperback
ISBN: 9789048802821
Pagina’s: 250
Status: Verschenen
Datum: September 2009
Prijs: € 15,00

arrow_right_lila Boek @ bol.com

trennlinie_grau

arrow_right terug

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert